Lépésről lépésre - Csillámtetoválás

Mire lesz szükségünk a csillámtetováláshoz?

  • Csillámporokra ( kizárólag kozmetikai! )
  • Bőrbarát, magas minőségű, antiallergén csillám ragasztóra
  • Sablonokra
  • Ecsetekre csillámtetováláshoz (sima lapos + sörte)

* a fentieket készletben is meg tudjátok rendelni, úgy kedvezőbb az ára 

A bőrfelületet tisztítsuk meg szappanos vízzel, vagy töröljük át bőrfertőtlenítős vattával (zsírtalanítás), utána várjuk meg, míg teljesen megszárad. Így sokkal szebb lesz a végeredmény.

A sablont húzzuk le óvatosan a hátlapról, figyeljünk a mintára, főleg a vékonyabb részeknél, nehogy elszakadjon. ( a fedőfólia marad)

Helyezzük a sablont a kívánt helyre, nyomjuk rá a mintát alaposan kézzel ( vagy akár az ecset szárával görgetve), hogy mindenhol alaposan illeszkedjen a bőrre. A fedőfóliát távolítsuk el.

A ragasztót vékonyan, egyenletesen kenjük fel a ragasztó saját ecsetével, nem baj, ha a fekete sablon rész ragasztós lesz, csak a bőrt ne kenjük össze a sablon körül.  (ha vastagon kenjük, a minta hamarabb lepereg, csúnya lesz)

Amikor a ragasztó fehéres színe átlátszóvá válik, általában már díszíthetünk csillámmal, de minimum 2-5 percet érdemes várni, mielőtt elkezdjük. Minél többet várunk, annál tartósabb lesz a minta.

Ne sajnáljuk a csillámport, amikor felvisszük, ne maradjon ragacsos felület, teljesen be kell fedni a mintát, különben minden más bele fog ragadni (por, szösz stb). 

Fontos, hogy az ecset ne érjen a ragasztóhoz, sok bosszúságot spórolhatunk meg vele. :) 

Lehet a minta egyszínű, több színű, színátmenetes, érdemes arra figyelni, hogy a minta széle kicsit elüssün a bőr színétől, mert elveszhet a körvonala, ha túl hasonló az árnyalat (pl világosabb arany). 

Amikor ecsettel vagy saját kezünkkel felvittük/szórtuk a csillámport az egész felületre, nyomogassuk bele alaposan. (ha ilyenkor érzünk ragacsos részt, szórjunk rá még csillámport.)

Sörte ecsettel el tudjuk távolítani a maradék ˇfölösleges" csillámport, bátran söpörhetük erősen.

Extra tipp: amennyiben túl sok csillámpor ment volna mellé és a színek összekeveredtek összegyűjthetjük a maradékot egy kis tégelyben. Így új, saját , izgalmas színmixet kapunk.

Nincs más hátra, távolítsuk el a sablont. A felesleges csillámport most is le lehet söpörni.

A minta 1-2 hétig díszíti a bőrt, attól függően, hol helyezkedik el, milyen mechanikai hatások érik. 

+1

Hogyan távolítsuk el a csillámtetoválást?

  • Jó megoldás lehet az eltávolításra az olajjal való dörzsölés (pl bőrbarát levendula olaj, de vigyázz, sok 100 %-os tisztaságú olajat szigorúan tilos a bőrre vinni)
  • Van aki fürdés közben, dörzsöléssel távolítja el, mert a meleg víz valamennyire oldja a ragasztót
  • A legjobb, leggyorsabb , leghatékonyabb megoldás, ha gyógyszertári sebbenzinnel dörzsöljük meg picit, azután azonnal lemossuk szappanos vízzel.


Még több extra tippért, technikáért keressetek bizalommal, jó alkotást! ;) 

Készítsd el weboldaladat ingyen!